H άρδευση της καστανιάς





Όταν το δέντρο βρίσκεται στην νεαρή του ηλικία έχει ανάγκη από συχνά ποτίσµατα µέχρι να µπορέσει να αναπτύξει ικανοποιητικά το ριζικό του σύστηµα και να γίνει αυτάρκες. Αν δεν υπάρχει διαθέσιµο νερό τότε συνιστάται η κάλυψη του εδάφους µε κοπριά σε ακτίνα 1 µ. περίπου γύρω από τον κορµό ή µε φύλλο µαύρου πλαστικού (σκεπασµένο µε χώµα). Η κάλυψη αυτή, που περιορίζει τις απώλειες λόγω εξάτµισης και εµποδίζει την βλάστηση των ζιζανίων, συγκρατεί παράλληλα την υγρασία σε περίοδο ξηρασίας, στο χώρο των ριζών του δέντρου.
Αν υπάρχει η δυνατότητα για τουλάχιστον µία άρδευση, καλό είναι να εφαρµόζεται κατά την περίοδο της αύξησης του καρπού (Σεπτέµβριο). ιότι το µεγαλύτερο πρόβληµα που παρατηρείτε, είναι το µικρό µέγεθος των καρπών, λόγω της έλλειψης νερού κατά την περίοδο του γεµίσµατος του καρπού. Με αποτέλεσµα την µικρή τιµή διάθεσης του προϊόντος.
Στις ποτιστικές καλλιέργειες όπως είναι ευνόητο άλλωστε, έχουµε µεγαλύτερες αποδόσεις και καλύτερη ποιότητα, µε αποτέλεσµα να επιτυγχάνεται µεγαλύτερο εµπορικό κέρδος εγάλο µέγεθος καρπών, µεγαλύτερες αποδόσεις).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καστανιά: 4.000 ευρώ η ετήσια απόδοση για καλλιέργεια 10 στρεμμάτων