Αρνάκι με κάστανα
Κώστας Περίκος,
Μεταμορφώνουμε το παραδοσιακό ελληνικό αρνάκι σε μια απλή γαλλική συνταγή που σερβίρεται σε καλά εστιατόρια του εξωτερικού. Με κάστανα, μέλι και μπράντι αυτή η συνταγή ταξιδεύει τις αισθήσεις του ουρανίσκου μας...
Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 κιλό κάστανα
1 κρεμμύδι
1/2 ποτηράκι μπράντι
2 κουταλιές μέλι
5 κουταλιές βούτυρο ή 1 κούπα περίπου λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
- Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το μπράντι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Σερβίρετέ τοζεστό.
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου