Αρνάκι με κάστανα


Κώστας Περίκος,

Μεταμορφώνουμε το παραδοσιακό ελληνικό αρνάκι σε μια απλή γαλλική συνταγή που σερβίρεται σε καλά εστιατόρια του εξωτερικού. Με κάστανα, μέλι και μπράντι αυτή η συνταγή ταξιδεύει τις αισθήσεις του ουρανίσκου μας...

Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 κιλό κάστανα
1 κρεμμύδι
1/2 ποτηράκι μπράντι
2 κουταλιές μέλι
5 κουταλιές βούτυρο ή 1 κούπα περίπου λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
  • Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το μπράντι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  • Σερβίρετέ τοζεστό.

Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καστανιά: 4.000 ευρώ η ετήσια απόδοση για καλλιέργεια 10 στρεμμάτων