Πάβλοβα με κάστανα


Αυτό είναι ένα σπουδαίο γλυκό, μια τούρτα πολλή εντυπωσιακή και πεντανόστιμη. Το τέλειο όμως είναι ότι η νοικοκυρά δε "μαγειρεύει" τίποτα, απλώς ενώνει υλικά που βρίσκονται στο εμπόριο (και κυρίως σε ζαχαροπλαστεία). Και το καλύτερο: είναι έτοιμο σε πέντε λεπτά!!!

Υλικά

2 στρογγυλές μαρέγκες έτοιμες που θα αγοράσετε σε ζαχαροπλαστείο
1/2 κιλό έτοιμη σαντιγύ ή θα χτυπήσετε στο μίξερ ½ λίτρο κρέμα γάλακτος με μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βάζο γλυκό κάστανο ή 20 κομμάτια μαρόν γλασέ
1 βάζο πολτό κάστανο
1 κουτί τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφια
200 γραμμ. καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή φυστίκια)
1 μπάρα άσπρη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ για 2 λεπτά τη σαντιγύ με το τυρί κρέμα.
Βάζετε τη μια μαρέγκα σε πιατέλα και στρώνετε πάνω τον πολτό κάστανο. Τρίβετε σε κομματάκια 3-4 κάστανα και τα βάζετε εδώ κι εκεί πάνω στον πολτό. Επίσης με το κουτάλι "πετάτε" 4-5 κουταλιές σαντιγύ. Το σκεπάζετε με τον δεύτερο δίσκο μαρέγκα. Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας την σαντιγύ. Στο κέντρο της τούρτας βάζετε ολόκληρα τα μαρόν γλασέ. Τρίβετε την κουβερτούρα στον χοντρό τρίφτη και κολλάτε τη σοκολάτα στα πλάγια και σε όση επιφάνεια έχει περισσέψει δίπλα στα κάστανα. Σκορπάτε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τους ξηρούς καρπούς.

Tip: Για να μελώσει η μαρέγκα από τα υλικά, καλό είναι η τούρτα να μείνει στο ψυγείο 8-10 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Μαρία Δεληγιάννη-Μπαζιώνη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καστανιά: 4.000 ευρώ η ετήσια απόδοση για καλλιέργεια 10 στρεμμάτων