Το καστανόχωμα

Print E-mail
Το Καστανόχωμα
Το Καστανόχωμα.
Το καστανόχωμα αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο διάσημα φυτοχώματα - δασοχώματα. Ανάλογα με την προέλευση του χρησιμοποιείται και για διαφορετικούς λόγους. Φυσικά είναι τόσο γνωστό λόγω της χρήσης του στην Γαρδένια και κυρίως στα διάφορα Οξύφιλα (Οξύφυλλα) φυτά.

Προέλευση

Το Φυλλόχωμα Καστανιάς διαφέρει αισθητά από το Φυτόχωμα που προέρχεται από ξύλο ή πριονίδι αυτής. Αυτό συμβαίνει καθώς μόνο το 2ο έχει τις ιδιότητες που χρειαζόμαστε για την καλλιέργεια των διάφορων Οξύφιλων (Οξύφυλλων) φυτών. Έτσι όπως εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε το καστανόχωμα χρησιμοποιείται ανάλογα με την προέλευση του.

Χρήση

Το Καστανόχωμα που προέρχεται από ξύλο Καστανιάς χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια των διάφορων Οξύφιλων (Οξύφυλλων) φυτών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε μείγμα όπως χρησιμοποιείται δηλαδή το Καστανόχωμα που προέρχεται από φύλλα Καστανιάς.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Φυσικά ανάμεσα στα πλεονεκτήματα είναι το γεγονός πως το Καστανόχωμα που προέρχεται από ξύλο Καστανιάς διαθέτει όλες αυτές τις ιδιότητες που χρειάζονται τα φυτά που θέλουν όξινό περιβάλλον. Σε αντίθεση αυτό που προέρχεται από φύλλα Καστανιάς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτά ή έστω και να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι μέρος μείγματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καστανιά: 4.000 ευρώ η ετήσια απόδοση για καλλιέργεια 10 στρεμμάτων